ORL Pediatrike

Disa nga problemet pediatrike që trajtojmë
• Infeksionet e veshit
• Humbja dëgjimit
• Membrana timpanike e veshit e shpuar
• Dhimbje të përsëritura të fytit
• Infeksionet e bajameve
• Apnea e gjumit dhe gërhitja
• Sinusiti
• Rrjedhje/kongjestion i hundës
• Gjakderdhje nga hunda
• Frakturat e hundës
• Trupat e huaj të hundës dhe të veshit
• Peri i gjuhës
• Masat e qafës

Tubat në veshë

Megjithëse operacioni i tubit të veshit është një procedurë relativisht e zakonshme, operacioni nuk është zgjedhja e parë e trajtimit për infeksionet e veshit të mesëm. Antibiotikët janë zakonisht kursi i parë i trajtimit për infeksionet bakteriale të veshit; në shumë raste, infeksionet akute të veshit mund të zgjidhen pa asnjë lloj trajtimi. Shumë infeksione të veshit janë virale dhe antibiotikët nuk ndihmojnë. Këto infeksione duhet të përmirësohen vetë dhe vetëm koha mund t’i ndihmojë të shërohen. Por nëse infeksionet e veshit të fëmijës suaj përsëriten shpesh, ose nëse fëmija juaj ka humbje dëgjimi ose vonesë në të folur, mjekët tanë ORL mund të sugjerojnë operacion për të hequr lëngun nga veshi i mesëm dhe për të futur një tub ventilimi. Për shkak se shumë fëmijë kanë pasur infeksione në të dy veshët, operacioni zakonisht kryhet në të dy veshët.
Një tub i vogël, i quajtur gjithashtu barazimi i presionit (PE) ose tubi i timpanostomisë, futet në daullen e veshit. Është projektuar për të ventiluar si dhe për të barazuar presionin në veshin e mesëm. Kjo do të ndihmojë në parandalimin e infeksionit dhe akumulimin e lëngjeve. Më pas dëgjimi mund të normalizohet. Tubi nuk e dëmton dëgjimin. Ajo qëndron në vend për rreth 6 deri në 18 muaj ose më shumë. Tubat e timpanostomisë reduktojnë në masë të madhe shfaqjen e infeksioneve të mëtejshme të veshit.

Scroll to Top