Estetika e veshit

Nëse veshët llapush, ju shqetësojne juve apo fëmijen tuaj, ju mundë të konsideroni nderhyrjen kirurgjike plastike. Kirurgjia e veshit — i njohur gjithashtu si otoplastika [rimodelimi i veshëve] — mundë të përmiresoje pozitën, formën apo proporcionin e veshit. Ajo mundë të korigjoj një defekt në strukturën e veshit që është i pranishëm në lindje ku pastaj bëhet e dukshme gjate rritjes ose ndonjë deformitet i shkaktuar nga ndonjë dëmtim.
Intervenimi kirurgjik i veshit krijon një formë natyrale, duke sjellë në ekuiliber dhe proporcion veshët me fytyrën. Korigjimi edhe i deformimeve më të vogla mundë të kenë ndryshime në pamjen tuaj.

Kirurgjia e veshit

  • Veshët tepër të mëdhenjë (makrotia)
  • Veshë të hapur anash, llapush
  • Asimetri apo keqformime të njërit ose të dy veshëve
  • Asimetri të palave të kërcit të veshit
  • Pakenaqësi nga intervenimi i kurirgjik i mëhershëm i veshëve.

Femijët të cilët janë kanditatë të mirë për intervenim kirurgjik të veshit

Të Shëndetshëm, pa sëmundje të rrezikshme për jetën ose infeksione kronike të veshit të patrajtuara
Në përgjithesi të jetë 5 vjeqar ose kur kërci i fëmiut të jetë i mjaftueshëm për korigjim
Bashkpunues dhe të jetë në gjëndje ti pranon udhëzimet si duhet
Në gjendje të komunikon për ndjenjat e tyre dhe që nuk shprehin kundërshtime kur flitet për ndërhyrjen kirurgjike

Adoleshentët dhe të rriturit te cilët janë kanditatë të mirë për intervenim kirurgjik të veshit

Individ të shëndetshëm që nuk kanë një sëmundje të rrezikshme për jetën ose kushte mjekësore që mundë të pengojnë shërimin
Individ me një opinion pozitiv dhe objektiva specifike të përgatitur për kirurgji të veshit.

Kirurgjia e veshit është një procedure individuale që ju duhet të vendosni për veten tuaj, për të mos përmbushur dëshirat e dikujt tjetër ose të përpiqeni të pershtatni imazhin tuaj me dikë tjetër!

Disa rezultate..

Përgatitjet për kirurgji të veshit

informatat bazike

Para operacionit, ju kërkohet që të:

-Bëni analizat laboratorike dhe një vlerësim mjekësorë
-Të merrni medikamente të caktuara apo të përshtatni medikamentet tuaja aktuale
-Preferohet të ndalohet pirja e duhanit
-Shmangni përdorimin e aspirinës dhe disa barnave anti-inflamatore gjithashtu shtojca bimore që mundë të rrisin gjakderdhjen.

Udhezimet e veqanta qe ju do ti merrni mbulojne:

-Qfarë duhet të bëni në ditën e operimit
-Përdorimi i anestezionit gjatë procedurës
-Kujdesi Pas operacionit

Kirurgjia plastike e veshit do të diskutohet në lidhje me procedurën e intervenimit. Varësisht nga lloji kirurgjik që ju do t`i nënshtroheni, do të merrni spjegime të qarta rreth mënyrës së intervenimit duke përfshi edhe vendin se ku do bëhet.

Faktet

Vendimi për të pasur intervenim kirurgjik së veshit është jashtëzakonisht personale dhe ju duhet të vendosni nëse rreziqet dhe komplikimet të mundshme janë të pranueshme.
Kirurgu apo njëri nga stafi do të shpjegojë në detajet disa rreziqe që lidhen me ndërhyrjen kirurgjike.

Rreziqet

Hematoma
Keloidi
Infeksioni
Cikatrizimi hipertrofik dhe formimi i keloideve
Ënjtje
Rreziku anestezionit
Alergjit
Dhimbja e cila mundë të vazhdoj

Pyetjet

Eshtë shumë e rëndësishme t`i bëni pyetje kirurgut plastik në lidhje me procedurat tuaja. Është e natyrshme të keni një shqetësim ne lidhje me ndryshimin e ri që do ta keni ose stresin para operacionit. Mos u turperoni duke biseduar për ndjenjat tuaja me kirurgun tuaj plastik.

informata

Puna operatore

Është shumë e rëndësishme t`i bëni pyetje kirurgut plastik në lidhje me procedurat tuaja. Është e natyrshme të keni një shqetësim në lidhje me ndryshimin e ri që do ta keni ose stresin para operacionit. Mos u turpëroni duke biseduar për ndjenjat tuaja me kirurgun tuaj plastik

1.Anestezioni

Zakonisht preferohet anestezioni lokal ose me anetezi lokale dhe sedacion.

3.Mbyllja incizionit

Qepja e jashtme e mbyllë prerjen apo incizionin. Shenjat e plagëve ngelen gjithmonë vetëm në pjesën e pasme të veshëve dhe janë plotësisht të padukshme

2.Incizioni

Prerjet kryhen në pjesën e pasme të llapës së veshit dhe pasi realizohet çarja dhe palosja e kërcit, hiqet përfundimisht edhe një shirit i hollë lëkure. Më pas rimodelohet dhe ripozicionohen pjesët e kërceve aurikolare nëpërmjet disa qepjeve.

4.Rezultati final

kirurgjia e veshit ofron rezultat të menjehershme tek veshet llapush, ndryshimi tek veshet vërehet menjëherë pas përfundimit të fazës finale

Scroll to Top